2011. március 7., hétfő

Gyöngy és forrás

Tegnap megint egy csomó gondolatot kaptam, vagy gondolatom született - nem is tudom!
Tegnap jöttem rá, hogy milyen jelet nem vettem észre eddig Coelho könyvében! A kagylót!
Már tavaly nyáron azon gondolkodtam, hogy milyen nevet válasszak magamnak, és végül a Maayan-ra esett a választásom. Nem tudom, hogy miért nem szerettem a Gyöngyi nevet, talán nem éreztem a sajátomnak. Csak egy ideje kezdem kedvelni, amióta ha nem akarom, hogy Györgyinek szólítsanak, akkor bemutatkozáskor hozzáteszem, hogy Gyöngyi, mint a gyöngy :) Így jutott el a tudatomig, hogy mit is jelent a nevem igazából. Ennek ellenére sem voltam vele teljesen kibékülve, és keresni kezdtem a héber neveket. Először a hangzása miatt tetszett meg a Maayan, aztán a jelentését is magamra tudtam vonatkoztatni!
Nem túl régóta kezdem azt érezni, hogy de azért a gyöngy is szép név, és mégiscsak az enyém, és talán a forrás viszi magával a gyöngyöt, mintha az övé lenne, mintha összetartoznának!
És mit is jelent a forrás? Eredet! Mi is a gyöngy eredete? A kagyló! És hol található kagyló? Az óceánban! És a zarándokút után még néhány nap, és ott az óceán! Mintha a nevemet hívná az óceán, mert egymáshoz tartoznak! Milyen régóta vágyom mindig csak menni nyugatra a nap után, és éreztem Bostonban, hogy ott pedig keletről várnám a napot, ha ott élnék! És igazából mindkét oldalon az óceán felé fordulok. A nevem ered az óceánból. A kagylóban keletkezem, és a kagyló az óceán lakója.
A zarándokútnak kagyló a jelképe!!!
Ha ki tudtam volna olvasni Coelho Zarándoklat c. könyvét, letettem volna a végén, és feledésbe merült volna az út, mert hát nem vettem észre a jelet, a kagylót, nem kötöttem össze a nevemmel. Az óceán a forrásoknál kezdődik, a víz eredete pedig ... Honnan érkezett a földre a víz? (de ez egy további kérdés)
Ha Maayan=forrás vagyok, akkor a forrás elviszi a gyöngyöt az óceánhoz. Én vagyok a forrás, és egyben a gyöngy is! Lehet az úton végigjárom a múltam, mintegy lezárom az életem korábbi szakaszát, az első 50 évemet, és el kell búcsúznom  a nevemtől, mintegy visszaadni az óceánnak a gyöngyöt? Nem tudom, tényleg nem! De gyöngyöt vinni fogok az biztos, és majd ott tudni fogom, hogy marad nálam, és maradok Gyöngyi is, vagy visszaadom az óceánnak, és megmarad csak a Maayan név!


És tavaly nyáron a vízesésnél, amikor azt éreztem, hogy a Maayan név már az enyém? A vízpermet, ami eláztatott, különös volt! Ott álltam a hajón, és olyan volt számomra, mint egy keresztelés!
Idézet a Bakancslista c. filmből (a filmet csak később láttam, mint ahogy a vízesésnél voltam, de az idézetet már ismertem):
"Mindannyiunk élete egy-egy patak, mely egy folyóba ömlik, és ami végül egy vízesésen keresztül a mennybe ér."
És nem sokkal utána elvesztettem a pénztárcámat, de ugyanazon a napon találtam egy pici bakancsot! Talán fontosabb, hogy a bakancslistán lévő dolgokat véghez vigyük (lista, amit szeretnénk megtenni, mielőtt meghalunk), mint a pénz keresése! Sőt biztos, hogy fontosabb!
Ez is egy jel volt számomra!


Mint ahogy tegnap este ezt találtam (http://www.szellemvilag.hu/hirek/domos-ram-volgy--szent-liget-epitese):
"A kagyló az a titok, amit őriz a mélység, benne a gyöngy, amit egykoron szentségnek gondolták az emberek. Ez volt a Föld első értéke. .... Kagyló alakú a forrás kialakítása, a gyöngy, az igazgyöngy maga a forrás."


Maayan: Csupa "á" hang! Az "á" hang a legnyitottabb szájból hagyja el a testet: a szív-csakrához az "á" hang van hozzárendelve. A hangskálán az "F" hangon kell kiénekelni. Az "á" hang a szív közvetlen szimbóluma. Az emberi hangok közül ez a legnyitottabb és a legtökéletesebben képes kifejezni a teljesség érzését. Az "á ' hangban benne van a szeretet bárminemű megnyilvánulásának teljes elfogadása."


A szívcsakra színe (és miért vonzódom egyre jobban ehhez a két színhez?):
Zöld: Földünk erdeinek, mezőinek a színe harmóniát és együttérzést sugall, békítően hat ránk, szeretettel és békességgel tölt el bennünket. Regenerálja a testünket, a lelkünket és a szellemünket, új energiát ad nekünk.
Rózsaszín: a rózsaszín lágy, gyengéd rezgéshullámai feloldják a szívünkben kialakult görcsöket. Előhívják a szeretetet és a barátság érzését, és újból életre keltik a bennünk szunnyadó gyermeki kreativitást, aminek következtében segítenek minket alkotó tevékenységünkben is.